Werkdag Gondebeek: Knotten

Zaterdag 16 december 2017

Voor de laatste keer dit jaar trekken we naar de Gondebeek. Deze keer nemen we de middelste rij knotwilgen onder handen. Het is ondertussen reeds een achttal jaren geleden sinds hun laatste knotbeurt en verschillende bomen beginnen reeds te scheuren door het gewicht van de zware takken. We kunnen beroep doen op de terreinploeg van Natuurpunt om vooraf de takken af te zagen. Wij hoeven ze dan enkel nog op lengte te zagen. We proberen ook nog een "ijzeren paard" te versieren om het hout makkelijker naar de straatkant te verplaatsen.

Uiteraard zorgen we voor de nodige catering en wordt het gezaagde hout verdeeld onder de deelnemers die dit wensen.

Praktisch

Afspraak aan de Gondebeek, ingang Neerstraat, Lemberge. We beginnen om 9u. Het einduur is afhankelijk van de weersomstandigheden en de knotvorderingen, maar vermoedelijk zal er tot ongeveer 14u gewerkt worden. Ben je wat later en/of moet je vroeger vertrekken: geen probleem!

Mee te brengen materiaal: kettingzaag, handzaag, hakmes en/of lichte bijl. Stevige kledij, handschoenen en werkschoenen zijn aan te raden en (zeker voor de personen die met de kettingzaag werken) ook helm en veiligheidsbril.

Graag een seintje vooraf aan Jean-Luc om af te spreken wie voor wat zal zorgen (jean-luc@natuurpuntoosterzele.be of 0477/930 325).

Andere activiteiten

Kopje onder - zondag 28 april

Een leerrijke buitenactiviteit voor jong en oud!

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 25 mei

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?

Beheermoment Gondebeekvallei - zaterdag 29 juni

Zelf je handen uit de mouwen steken in het midden van de natuur! Of kom je liever gewoon eens een kijkje nemen?